La setmana del dia 24 d’octubre, de dilluns a divendres, hem creat un menú de migdia de plats tradicionals de cuina catalana amb el toc creatiu del nostre xef, Miguel Alija.

Ho hem fet inspirats amb el llibre “La Cuina Modernista”, de l’historiador i professor de gatronomia Jaume Fàbrega, que presentem a Restaurant Casa Calvet divendres dia 28 d’octubre a migdia, a l’hora de dinar, amb aquest menú de cuina catalana, acompanyats de l’autor i també de l’editor, Enric Viladot (Viena edicions).

llibre
Plats clàssics inspirats amb les receptes d’aquest genial llibre i la seva important tasca de recopilar el bo i millor de la nostra cuina. Aquesta setmana, us oferim plats de sempre amb el toc creatiu i l’estil gastronòmic característic del nostre xef, pendent, sempre, de fer una cuina de producte. Recupera en aquest menú l’essència d’aquestes receptes i els hi dóna un toc subtil amb nous ingredients que hi combinen bé, l’originalitat d’un punt de sabor o la pinzellada del color…

. Escudella clàssica que incorpora a la sopa els ingredients típics de la carn d’olla; cigrons, verdures, la carn…

. Canelons a la barcelonina… els de sempre, amb l’ingeni i el toc clàssic

. Bacallà de Sitges, pensant amb el xató clàssic i la seva època

. Suquet de lluç amb musclos, fent una mirada a la sarsuela

. Peus de porc amb naps, per recuperar un plat fort

. Rap a l’all cremat, amb un producte cent per cent qualitat

. Crema catalana a l’estil de Casa Calvet

. Pera al vi negre amb fruits secs garrapitnyats

. Pijama modernista de bona fruita i bon flam, etc.

Aquests plats clàssis renovats conformen el menú de migdia per tota aquesta setmana. I el divendres, l’oferim a un reservat de Casa Calvet per acompanyar la tertúlia al voltant de “La Cuina Modernista”, aprofitant la presència de Jaume Fàbrega, referent en cuina catalana.

la-cuina-modernistaEn aquest llibre, l’autor, Jaume Fàbrega, reivindica per primera vegada el Modernisme com l’edat d’or de la cuina catalana i ens explica què menjaven i què bevien en aquella època tant els menestrals i els obrers com els burgesos o els indians més adinerats, què es podia comprar a les botigues de queviures, i quins menús oferien les fondes i els restaurants més luxosos del moment. A la segona part del volum fa una exhaustiva recopilació de les receptes pròpies de l’època, plats que constitueixen l’origen de la nostra memòria gustativa.

 

Divendres intercanviarà opinions i receptes amb el xef Miguel Alija, amb una llarga trajectòria a fugons emblemàtics de la ciutat de Barcelona i al cap de la cuina de Restaurant Casa Calvet des de fa gairebé 25 anys.

Si vols acompanyar-nos i compartir amb nosaltres aquest esdeveniment a un apartat del Restaurant, fes la teva reserva (màxim, 13 persones).

www.casacalvet.es

foto-restaurant-preciosa

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn