La setmana del dia 24 d’octubre, de dilluns a divendres, hem creat un menú de migdia de plats tradicionals de cuina catalana amb el toc creatiu del nostre xef, Miguel Alija.

Ho hem fet inspirats amb el llibre « La Cuina Modernista », de l’historiador i professor de gatronomia Jaume Fàbrega, que presentem a Restaurant Casa Calvet divendres dia 28 d’octubre a migdia, a l’hora de dinar, amb aquest menú de cuina catalana, acompanyats de l’autor i també de l’editor, Enric Viladot (Viena edicions).

llibre
Plats clàssics inspirats amb les receptes d’aquest genial llibre i la seva important tasca de recopilar el bo i millor de la nostra cuina. Aquesta setmana, us oferim plats de sempre amb el toc creatiu i l’estil gastronòmic característic del nostre xef, pendent, sempre, de fer una cuina de producte. Recupera en aquest menú l’essència d’aquestes receptes i els hi dóna un toc subtil amb nous ingredients que hi combinen bé, l’originalitat d’un punt de sabor o la pinzellada del color…

. Escudella clàssica que incorpora a la sopa els ingredients típics de la carn d’olla; cigrons, verdures, la carn…

. Canelons a la barcelonina… els de sempre, amb l’ingeni i el toc clàssic

. Bacallà de Sitges, pensant amb el xató clàssic i la seva època

. Suquet de lluç amb musclos, fent una mirada a la sarsuela

. Peus de porc amb naps, per recuperar un plat fort

. Rap a l’all cremat, amb un producte cent per cent qualitat

. Crema catalana a l’estil de Casa Calvet

. Pera al vi negre amb fruits secs garrapitnyats

. Pijama modernista, amb bona fruita i bon flam.

Aquests plats clàssis renovats conformen el menú de migdia per tota aquesta setmana. I el divendres, l’oferim a un reservat de Casa Calvet per acompanyar la tertúlia al voltant de « La Cuina Modernista », aprofitant la presència de Jaume Fàbrega, referent en cuina catalana.

la-cuina-modernistaEn aquest llibre, l’autor, Jaume Fàbrega, reivindica per primera vegada el Modernisme com l’edat d’or de la cuina catalana i ens explica què menjaven i què bevien en aquella època tant els menestrals i els obrers com els burgesos o els indians més adinerats, què es podia comprar a les botigues de queviures, i quins menús oferien les fondes i els restaurants més luxosos del moment. A la segona part del volum fa una exhaustiva recopilació de les receptes pròpies de l’època, plats que constitueixen l’origen de la nostra memòria gustativa.

Divendres intercanviarà opinions i receptes amb el xef Miguel Alija, amb una llarga trajectòria a fugons emblemàtics de la ciutat de Barcelona i al cap de la cuina de Restaurant Casa Calvet des de fa gairebé 25 anys.

Si vols acompanyar-nos i compartir amb nosaltres aquest esdeveniment a un apartat del Restaurant, fes la teva reserva (màxim, 13 persones).

www.casacalvet.es

foto-restaurant-preciosa

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn